Spits acht duels geschorst na 'Suarez'je': 'Dit is een abnormale zaak'

Spits acht duels geschorst na 'Suarez'je': 'Dit is een abnormale zaak'

31-03-2016 20:57
6

Souleymane Doukara is voor acht wedstrijden geschorst, nadat hij zijn tanden in tegenstander Fernando Amorebeita zette. In het duel met Fulham imiteerde de spits van Leeds United Luis Suarez, waardoor hij de komende tijd vanaf de zijlijn mag toekijken.

De Engelse voetbalbond FA meldt op haar officiële website: 'Dit wordt door de zwaarte en het ongewone en gewelddadige karakter van de actie gezien als een abnormale zaak. Doukara heeft ook een waarschuwing gekregen voor zijn gedrag en krijgt nog een boete van 5000 euro.'

Doordat de scheidsrechter Kevin Wright tijdens het Championship-duel het incident niet opmerkte, speelde Doukara de wedstrijd gewoon uit. Dit in tegenstelling tot slachtoffer Amorebeita, die zijn tweede gele kaart ontving nadat hij bij Wright om een rode kaart voor Doukara smeekte.

In april 2013 werd Luis Suarez nog voor tien wedstrijden geschorst, nadat hij in het shirt van Liverpool zijn tanden in Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic zette. In 2010 beet hij in dienst van Ajax al in de nek van PSV’er Otman Bakkal. Na het incident met Ivanovic drie jaar, was de Italiaan Georgio Chiellini het slachtoffer tijdens het WK 2014.