'Wat hen allemaal ten laste wordt gelegd... Ajax moet de titel alsnog krijgen'

'Wat hen allemaal ten laste wordt gelegd... Ajax moet de titel alsnog krijgen'

01-04-2016 08:53
29

Martin Jol was in dienst van Ajax dichtbij de landstitel. Maar FC Twente ging in het seizoen 2009/’10 met het kampioenschap aan de haal. Door de hectische situatie bij de Tukkers kijkt Jol, op dit moment trainer van Al Ahly uit Egypte, nog eens terug op die tijd.

"Als je ziet wat de toenmalige machthebbers van FC Twente nu allemaal ten laste wordt gelegd, zouden ze Ajax die titel alsnog moeten geven", zegt een ietwat gepikeerde Jol tegenover de Volkskrant. "Zo'n titel is leuk. Maar ik ben al heel tevreden met wat ik bereikt heb."

Jol ligt nu ook in Egypte op titelkoers; het niveau schommelt heel erg. "Soms denk ik: we zouden ook in Nederland kampioen kunnen worden. Een andere keer is het puur postbodevoetbal waarbij ze vergeten op doel te schieten. Maar de spelers zijn enorm leergierig en dat is voor mij de basis."

Een oude bekende uit de Eredivisie, Hossam Ghaly, staat bij de club van Jol op de loonlijst. Hij heeft een verleden bij Feyenoord en is nu de grote uitblinker. "Ghaly heeft nog steeds dat geweldige fysiek, maar is veel rustiger en slimmer geworden. Ik heb nog meer spelers die zouden uitblinken in de Eredivisie", stelt Jol.