Pikante clash in Kerkrade: 'Die trainerswissel pakte voor mij niet goed uit'

Pikante clash in Kerkrade: 'Die trainerswissel pakte voor mij niet goed uit'

01-04-2016 18:53

Voor Jordy Buijs staat er zondagmiddag een pikante clash op het programma. De verdediger van Roda JC neemt het met zijn club op tegen sc Heerenveen, de ploeg waar hij drie maanden geleden nog onder contract stond. 

Buijs vertrok op vervelende wijze uit Heerenveen. Nadat Foppe de Haan had laten blijken dat er voor de stopper weinig tot geen speeltijd in het verschiet lag, werd zijn contract in onderling overleg ontbonden. "Na mijn blessure pakte de trainerswissel in Heerenveen niet goed voor mij uit. Terwijl ik van Dwight Lodeweges het volle vertrouwen genoot, was dat bij zijn opvolger De Haan duidelijk niet het geval. Hij maakte andere keuzes en dat is zijn goed recht. Het was een duidelijk signaal om op zoek te gaan naar iets anders", vertelt Buijs op de website van Roda. 

Sinds zijn overstap naar Kerkrade miste Buijs nog geen minuut. Hij kijkt uit naar de wedstrijd tegen zijn vorige werkgever. "Het klinkt misschien gek, maar naast die zwarte bladzijde in mijn carrière heb ik er ook een heel mooie periode meegemaakt. Vóór mijn blessure heb ik er met heel veel plezier en trots mogen spelen."

"Als ik Heerenveen met ons team vergelijk, hebben zij meer individuele kwaliteiten in huis en moeten wij het meer van het collectief hebben. Natuurlijk is het voor mij een bijzonder duel omdat ik er drie maanden geleden nog onder contract stond. Jongens die ik goed ken en waarmee ik fijn heb samengewerkt, zal ik vanmiddag als tegenstander treffen. Hoewel ik geen echte revanchegevoelens heb, maakt het me natuurlijk wel scherp!"