'Manchester United op eerste rang voor nieuwe spits van 60 miljoen'

'Manchester United op eerste rang voor nieuwe spits van 60 miljoen'

02-04-2016 17:10
5

Manchester United lijkt goede papieren te hebben in de jacht op Romelu Lukaku. De spits van Everton zou zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar de grootmacht.

De 22-jarige Lukaku wil zo snel mogelijk in de Champions League uitkomen, al is dat bij Manchester United geen zekerheid. Desondanks ziet hij de stap naar Old Trafford helemaal zitten. Wel is een eventuele deal afhankelijk van José Mourinho. Als de Portugees definitief wordt aangesteld door Manchester United, dan gaat Lukaku hem volgens Engelse media achterna.

In de tussentijd heeft Everton vrede met een vertrek van Lukaku, die door zijn prestaties dit seizoen onhoudbaar is geworden. De teller staat na 29 competitiewedstrijden op achttien doelpunten. De Belg heeft een vraagprijs van zo'n zestig miljoen euro, wat voor Manchester United geen probleem moet zijn.

Als Mourinho en Lukaku in de zomer daadwerkelijk naar United verkassen, dan betekent dat een hereniging tussen het tweetal. De Portugese manager had de spits eerder onder zijn hoede bij Chelsea, maar liet hem in 2014 naar Everton vertrekken. Daar kreeg Mourinho achteraf spijt van.