Update: Gefrustreerde Mokotjo hakt knoop door en is niet meer beschikbaar

Update: Gefrustreerde Mokotjo hakt knoop door en is niet meer beschikbaar

05-04-2016 10:25
4

Kamohelo Mokotjo heeft in een interview hard uitgehaald naar de bondscoach van Zuid-Afrika, Ephraim Mashaba. De middenvelder van FC Twente heeft het totaal niet op de oefenmeester, zoveel wordt wel duidelijk. Mokotjo kreeg slechts een half uur speeltijd in de vorige interland.

"Hij heeft duidelijk een probleem met mij. Het is echt iets persoonlijks", aldus Mokotjo in gesprek met De Telegraaf. "Hij selecteerde me alleen maar om de criticasters het zwijgen op te leggen. Ik ben de hoogst gewaardeerde speler van Zuid-Afrika, maar hij blijft mij zo behandelen. En dan heeft hij ook nog een grote mond over mij in de media. Het zit me echt tot hier. Of ik nog beschikbaar ben voor het nationale elftal? Daar moet ik nog even goed over nadenken."

Wedden

Meer odds

Het ging niet alleen over die perikelen, maar ook over die bij Twente. Ondanks dat de Tukkers aan de afgrond staan, is de sfeer binnen de spelersgroep volgens Mokotjo goed. "We zijn directer naar elkaar toe geworden en hebben zoveel vertrouwen. Wat er verder gebeurt is aan de KNVB. Wij slagen er steeds in om onze individuele kwaliteiten te benutten. En we hebben Hakim Ziyech.."

Update 10.25 uur, dinsdag 5 april: Mokotjo heeft een dag na zijn uithaal richting de Zuid-Afrikaanse bondscoach Mashaba de knoop doorgehakt. De middenvelder stelt zich voorlopig niet meer beschikbaar voor Bafana Bafana