Fernandez komt na Feyenoord, PEC en Australië uit in Oekraïne

Fernandez komt na Feyenoord, PEC en Australië uit in Oekraïne

04-04-2016 15:23
5

Guyon Fernandez heeft een nieuwe club gevonden. De aanvaller, die in januari zijn contract bij het Australische Perth Glory liet ontbinden, gaat aan de slag in Oekraïne.

Stal Dniprodzerzhynsk is de nieuwe werkgever van de 29-jarige Fernandez. De club staat achtste in de Oekraïense competitie. Fernandez, voormalig speler van Feyenoord, NAC, PEC Zwolle, Excelsior en ADO Den Haag, gaat spelen met rugnummer 99. Na zijn korte avontuur in Australië was de aanvaller op proef bij Aberdeen in Schotland, maar dat resulteerde niet in een contract.

Wedden

Meer odds

Nu beproeft de aanvaller dus zijn geluk in de Oekraïense Premier League. Fernandez is niet de enige Nederlander bij zijn nieuwe werkgever. Erik van der Meer (48) is trainer bij de Oekraïense middenmoter.

De spits brak in Nederland door in dienst van Excelsior. Fernandez maakte indruk in Kralingen en werd door Feyenoord aangetrokken. In de Kuip wist de hij echter nooit zijn stempel te drukken. Na een periode bij PEC, waar hij de beker won én met twee doelpunten uitblinker was in de finale tegen Ajax, belandde Fernandez bij NAC Breda. Ook daar maakte de aanvaller geen indruk, waarna hij vertrok naar Australië.