Arsenal-aanvoerder verbijt zich op de bank: Je kunt me niet afschrijven

Arsenal-aanvoerder verbijt zich op de bank: "Je kunt me niet afschrijven"

05-04-2016 18:33

Per Mertesacker zit niet in de beste periode van zijn carrière. De Duitse verdediger van Arsenal komt weinig aan spelen toe bij de Engelse grootmacht. Toch weigert hij de handdoek in de ring te gooien.

Waar Mertesacker positief gestemd was over de titelkansen van Arsenal, is zijn persoonlijke situatie een stuk uitzichtlozer. "Ik moet toegeven dat dat een minder mooi perspectief is. Ik ben fit en heb nergens last van. Natuurlijk speel ik minder, maar toch blijf ik scherp. Wie weet krijg ik binnenkort een kans, het kan tegenwoordig snel gaan", zegt de aanvoerder tegen SPORT1.

Mertesacker is ervan overtuigd dat hij nog kans heeft op speelminuten, mede dankzij het drukke speelschema. "Je kunt me niet afschrijven. We hebben iedereen nodig, of je nu op de bank zit of niet. Tegenwoordig zeker, omdat de intensiteit zeer hoog is. Daarom heb ik er een positief gevoel over."

Met nog zeven wedstrijden te spelen heeft Arsenal een achterstand van elf punten op Leicester City. De Londenaren hebben echter nog wel een wedstrijd meer te spelen dan de koploper.