Koeman via Nice en Amsterdam naar Cruijff-herdenking: 'Blijft de allergrootste'

Koeman via Nice en Amsterdam naar Cruijff-herdenking: 'Blijft de allergrootste'

07-04-2016 09:58

Het nieuws van de dood van Johan Cruijff dateert alweer van twee weken geleden. Ronald Koeman zat in Zuid-Frankrijk toen het trieste bericht hem bereikte. Hij deed er alles aan om de herdenking in Barcelona mee te maken.

"Ik zat op een terras in Nice toen het telefoontje kwam. Johan dood. Toen stond alles stil. Johan dood… Dat leek onmogelijk", zegt Koeman tegen Voetbal International. "Ik moest en zou vorige week naar de herdenking in Barcelona, maar had geen pak bij me."

Een lange reis volgde. "Ik ben van Nice naar Amsterdam gevlogen, door naar Southampton met twee uur vertraging, had daarop twintig minuten om wat spullen te pakken, want ik vloog direct terug naar Amsterdam. De volgende morgen ben ik toen met Sjaak Swart naar die herdenking gegaan."

Koeman was aanwezig bij het eerbetoon aan Cruijff tijdens El Clasico. "Zó veel respect en liefde voor Johan. Alles klopte, iedereen was er en als je dan zo om je heen kijkt, besef je weer wat Johan heeft betekend. Hij was, is en blijft de allergrootste. Als Cruijff in deze tijd had gespeeld, zou hij nog steeds de beste zijn geweest."