Heerenveen haalt 'dorpsgek' in huis: 'Die verbeten blik en priemende ogen'

Heerenveen haalt 'dorpsgek' in huis: 'Die verbeten blik en priemende ogen'

07-04-2016 10:19
13

Dat Willem II-trainer Jurgen Streppel vanaf komend seizoen de leiding heeft over sc Heerenveen, is inmiddels bekend. Volgens Robert Braber, die bij Helmond Sport nog samenspeelde met Streppel en nu in Tilburg onder hem werkt, halen de Friezen een prima kerel in huis. 

Braber roemt de passie en de energie van zijn oefenmeester. "Ik hou van die passie. Hij doet het alleen maar om je ergens bewust van te maken. Al moet je er wel tegen bestand zijn. Ik kan me voorstellen dat jonge jongens er moeite mee hebben. Streppel kan heel confronterend zijn", vertelt de middenvelder aan Voetbal International. 

"Als hij roept: ik wil emotie zien, weet je hoe laat het is. Dan moet je er niet van opkijken dat hij voor je in het gras begint te rollen. En als je hem dan ziet met die verbeten blik en priemende ogen, denk je echt: Kijk nou uit dat je ogen er niet uit vallen. Hij kan echt als een dorpsgek tekeergaan. Zijn gedrevenheid kent geen grenzen. Zijn kracht desondanks: het blijft leuk. Streppel weet altijd precies tot hoe ver hij kan gaan", besluit Braber.