'AZ, Celtic en Sunderland volgen moeizame situatie van Nederlander op voet'

'AZ, Celtic en Sunderland volgen moeizame situatie van Nederlander op voet'

07-04-2016 11:13
14

Celtic, Sunderland én AZ hebben interesse in Bram Nuytinck. Dat meldt de Waalse krant La Capitale donderdag. De Nederlandse verdediger van Anderlecht is dit seizoen geen basisspeler in Brussel en zou zelf openstaan voor een nieuw avontuur. 

Afgelopen januari was onder meer Sunderland al bezig met de komst van Nuytinck (25). Dit seizoen komt de voormalig speler van NEC naar eigen zeggen veel te weinig aan spelen toe bij Paars-Wit. Anderlecht weigerde in de winter echter mee te werken aan een (tijdelijk) vertrek van de stopper. 

Komende zomer is de Belgische topclub wellicht wél bereid om Nuytinck, die sinds 2012 in België actief is, te laten gaan. Sunderland gaat zich volgens La Capitale dus sowieso opnieuw melden en ook de Schotse grootmacht Celtic houdt de situatie rond de Nederlander in de gaten.

Opmerkelijk is de interesse van AZ. De formatie uit Alkmaar versterkte zich eerder deze week al met een andere verdediger. Rens van Eijden (NEC) maakt per 1 juli transfervrij de overstap naar de huidig nummer vier van de Eredivisie.