In het kort: grote eer voor Robben, bondscoach per direct opgestapt

In het kort: grote eer voor Robben, bondscoach per direct opgestapt

07-04-2016 20:37
10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Record voor Robben
Vele sterren beproefden in het heden en verleden hun voetbalgeluk in de Premier League. Uit de statistieken blijkt evenwel dat één speler ver boven de rest uitsteekt: voormalig PSV'er Arjen Robben.

De 32-jarige aanvaller speelde in de Engelse competitie 67 duels voor Chelsea. Daarvan won hij er liefst 55, zocht The Sun uit. Goed voor een winstpercentage van 82 procent. Paulo Ferreira, die eveneens voor Chelsea uitkwam, volgt op respectabele afstand. De Portugese rechtsback won 72 procent van zijn wedstrijden.

Queiroz per direct vertrokken
Carlos Queiroz, voormalig trainer van onder meer Real Madrid, is per direct opgestapt als bondscoach van Iran. De Portugese oefenmeester heeft donderdag in een verklaring laten weten dat hij de leugens van de Iranese voetbalbond meer dan zat is. Queiroz had sinds 2011 de leiding over Iran. Het was de bedoeling dat hij tot het WK 2018 zou aanblijven. 

Fernandeze debuteert in Oekraïne
Guyon Fernandez (ex-Feyenoord) heeft zijn debuut gemaakt voor zijn nieuwe club Stal Dniprozherdynsk. De aanvaller deed mee tijdens het bekerduel met Dnjepr Dnjepropetrovsk. Met Fernandez in de basis verloor Dniprozherdynsk met 4-1. De aanvaller tekende enkele dagen geleden een contract in Oekraïne. 

Wilshere maakt minuten
Jack Wilshere komt vrijdagavond in actie bij het beloftenteam van Arsenal. De 24-jarige middenvelder liep in augustus een kuitblessure op en is sindsdien uit de roulatie. "Hij speelt morgenavond bij Arsenal Onder-21, maar ik ben nog steeds voorzichtig", aldus manager Arsène Wenger tijdens een persconferentie. 

NEC kiest voor balkenshirt
NEC gaat vanaf komend seizoen spelen in een zogenaamd balkenshirt. Supporters van de formatie uit Nijmegen hadden de afgelopen weken de mogelijkheid om te stemmen op diverse ontwerpen voor tenues. Het andere shirt dat gekozen kon worden tijdens het stemproces zal aankomend seizoen het wedstrijdshirt worden bij uitwedstrijden, laat NEC weten op het digitale thuis.