Willem II'er debuteert met nul balcontacten: 'Heel teleurgesteld over'

Willem II'er debuteert met nul balcontacten: 'Heel teleurgesteld over'

07-04-2016 22:09
4

Asumah Abubakar durfde zaterdag na zijn debuut voor Willem II in de thuiswedstrijd tegen FC Twente niet te vragen of hij zijn shirtje mocht houden. De achttienjarige Ghanees meende dat het moment daar niet naar was.

De Tilburgers namen in eigen huis een riante 2-0 voorsprong, maar gingen alsnog met 2-3 onderuit. "Iedereen was ongelukkig in de kleedkamer natuurlijk", zegt Abubakar, die in de 84e minuut inviel, tegen Omroep Brabant. Opvallend genoeg raakte de aanvaller in de kleine tien minuten dat hij op het veld stond geen enkele keer de bal.

"Daar was ik we heel teleurgesteld over", aldus Abubakar. "Maar het heeft geen zin om me daar druk om te gaan maken. Ik moet nog stappen maken om een vaste waarde te worden bij Willem II." Hij vindt het al mooi dat hij na een stage een contractje heeft kunnen afdwingen in Tilburg. "Mijn ouders zijn gescheiden. Ik stuur nu elke maand wat geld op naar mijn moeder in Ghana, want nu ik verdien ben ik het hoofd van het gezin."

Abubakar prijst zich gelukkig dat Ghana een vreedzaam land is. "Er zijn daar gelukkig geen burgeroorlogen. De economie groeit, maar dat geld komt helaas niet ten goede aan de opbouw van het land. Dat steken de mensen in hun zak die al rijk zijn. Dat is funest."