Kruiswijk roept Vitesse-aanhang tot de orde: Dat vind ik niet gezond

Kruiswijk roept Vitesse-aanhang tot de orde: "Dat vind ik niet gezond"

07-04-2016 22:50
1

Arnold Kruiswijk werd positief verrast toen hij in de zomer van 2014 bij Vitesse aan de slag ging. Volgens de 31-jarige verdediger valt het met de vermeende onrust in Arnhem wel mee.

"Chelsea 2, geen identiteit; die verhalen hoorde ik ook voor ik bij Vitesse kwam", zegt Kruijswijk tegen Voetbal International. "Maar ik moet zeggen: het is me honderd procent meegevallen. Er is geen continue onrust binnen de club." Toch is Vitesse moeizaam uit de winterstop gekomen. "Maar heel veel veranderd is er niet nu Rob Maas voor de groep staat."

Kruiswijk uitte onlangs zijn ongenoegen over de Vitesse-fans, die herhaaldelijk om Guram Kashia riepen. "Mensen mogen kritisch zijn, ze mogen af en toe fluiten; als het niet goed is, is het niet goed. Maar deze situatie vond ik te ver gaan. Het liep niet geweldig met het team en bij elke bal die de verdediging speelde, hoorden we de naam Guram. Dat vind ik niet gezond, daar wordt niemand beter van."

"Voor Guram was het ook vervelend", vervolgt de stopper. "Het is voor hem hartstikke mooi dat ze hem steunen, terecht ook; hij heeft een behoorlijke staat van dienst bij Vitesse, maar hij zat tussen twee partijen in. Ik heb het ook met hem besproken, hij vond het geen probleem dat ik me had uitgesproken. Het was niets persoonlijks tussen ons."