Titelverdediger Sevilla wint Spaans onderonsje, ook Shakhtar zit op rozen

07-04-2016 22:55

Sevilla heeft opnieuw bewezen dat het zich prima thuisvoelt in de Europa League. Het eerste kwartfinaleduel bij Athletic Bilbao werd met een knappe 1-2 zege besloten. Ook Shakhtar Donetsk en Villarreal zegevierden.

Athletic Bilbao - Sevilla 1-2
Het Spaanse onderonsje begon in eerste instantie nog goed voor Athletic, want de Basken kwamen kort na rust op voorsprong via doelpuntenmachine Aritz Aduriz. Vervolgens kantelde het duel echter in Andalusisch voordeel. Sevilla, de titelverdediger in de Europa League, trok de stand tien minuten na de goal van Aduriz weer gelijk via Timothee Kolodziejczak, waarna Iborra in de slotfase zelfs nog voor de zege zorgde (1-2).

Sporting Braga - Shakhtar Donetsk 1-2
Sporting Braga was nog succesvol in een poule met onder meer FC Groningen en zorgde in de achtste finale voor een daverende verrassing door Fenerbahce uit te schakelen. De kwartfinale lijkt echter het eindstation te worden voor de Portugezen. Het thuisduel met Shakhtar Donetsk ging namelijk verloren door treffers van Yaroslav Rakitskiy en Facundo Ferreira. Wilson Eduardo deed in de slotfase nog wel wat terug namens Braga (1-2).

Villarreal - Sparta Praag 2-1
Ook in El Madrigal vielen vanavond drie treffers te noteren. Villarreal kwam in het thuisduel met Sparta Praag al na drie minuten op voorsprong na een enorme blunder van Sparta-doelman David Bicik. Cedric Bakambu profiteerde optimaal. Diezelfde spits verzorgde na dik een uur ook het tweede Villarreal-doelpunt. Tussendoor maakte Jakub Brabec gelijk, waardoor Sparta in ieder geval een belangrijk uitdoelpunt mee terugneemt naar Tsjechië.