Keizer doet dringend beroep op eergevoel spelers: 'Je wilt niet degraderen'

Keizer doet dringend beroep op eergevoel spelers: 'Je wilt niet degraderen'

08-04-2016 16:20
8

SC Cambuur verkeert in een penibele situatie. Een week na de 2-2 remise in de degradatiekraker tegen De Graafschap, neemt de hekkensluiter van de Eredivisie het op tegen koploper Ajax.

"Het gelijkspel in Doetinchem voelde voor ons als verlies, terwijl het dat natuurlijk niet was", zegt trainer Marcel Keizer op de clubsite. "De algemene indruk vooraf was dat De Graafschap de wedstrijd wel even zou winnen en ons daarmee op 4 punten zou zetten. We hebben in ieder geval laten zien dat we nog lang niet klaar zijn en overal voor vechten."

De Leeuwarders hebben nog vijf duels om De Graafschap te achterhalen. Keizer doet voor het thuisduel met Ajax een beroep op het eergevoel van zijn selectie. "Of je nou een speler, trainer, medewerker of supporter bent, je wilt niet degraderen. Dat moeten we ten koste van alles zien te voorkomen. Dat heeft alles met eergevoel te maken."

"Morgen tegen Ajax is dat niet anders", gaat de coach verder. "Ze mogen dan misschien meer kwaliteit hebben, wij moeten het maximale uit onszelf halen en alles geven wat we hebben." Cambuur kan tegen de Amsterdammers niet beschikken over Furdjel Narsingh. Doelman Leonard Nienhuis kan in principe wel spelen.