Derde plaats uit zicht voor AZ: Zo is het gewoon niet goed genoeg

Derde plaats uit zicht voor AZ: "Zo is het gewoon niet goed genoeg"

10-04-2016 14:57
1

Na de 4-2 nederlaag tegen sc Heerenveen lijkt AZ geen kanshebber meer op de derde plaats in de Eredivisie. Die conclusie trok Ron Vlaar, kort na afloop van het duel in Friesland.

AZ kwam al na acht minuten op achterstand door een ongelukkig eigen doelpunt van Vlaar. "Wij stonden vandaag vooral toe te kijken", aldus de verdediger tegenover FOX Sports. "Ik vond dat we goed begonnen, maar nadat we achterkwamen werd het zwak. Slap. We wonnen geen duels en wilden de bal niet hebben. Daardoor kwamen we niet aan voetballen toe. Daarom valt er niets af te dingen aan deze nederlaag, we hebben ons spel niet kunnen spelen."

De AZ-defensie beleeft niet zijn gelukkigste periode. "Nu vier tegentreffers, vorige week ook vier tegen PSV. En laatst ook tegen Ajax vier", weet Vlaar. "Dan tikt het wel aan. Maar ik kijk er niet zo naar, het gaat om de ontwikkeling van het team. We hebben een goede fase gehad na de winterstop, maar nu zullen we een stapje bij moeten doen. Want zo is het gewoon niet goed genoeg. De derde plek moeten we nu uit ons hoofd zetten."