Gepasseerde aanvaller helpt Groningen aan zege en houdt gasten in onzekerheid

10-04-2016 16:19
1

FC Groningen heeft zondagmiddag afgerekend met De Graafschap. Met dank aan invaller Oussama Idrissi eindigde het duel tussen de nummer tien en zeventien van de Eredivisie in 3-1.

Dat Groningen aan het einde van de rit met drie punten zou staan, was aanvankelijk niet heel waarschijnlijk. De Graafschap kwam immers beter uit de startblokken en kwam na amper tien minuten op voorsprong door een doelpunt van De Graafschap-aanvaller Cas Peters. De bezoekers uit Doetinchem kregen vervolgens nog drie droomkansen, maar vergaten de trekker over te halen.

Dat kwam De Graafschap in het slot van de eerste en de daaropvolgende 45 minuten in de tweede helft duur te staan. Rasmus Lindgren maakte kort voor rust de gelijkmaker. Ook vorige week tegen ADO Den Haag (0-1 zege) was de controlerende middenvelder al trefzeker.

Lindgren zag in de tweede helft hoe Groningen het initiatief overnam en dat ook wist te vertalen in de score, vooral dankzij invaller Oussama Idrissi. De rechtsbuiten leverde eerst de assist voor de 2-1 van Hedwiges Maduro (al kreeg doelman Hidde Jurjus 'm later op zijn naam) en was zélf verantwoordelijk voor de 3-1. De Graafschap blijft daardoor in een degradatiestrijd verwikkeld met SC Cambuur. Groningen heeft zicht op de play-offs voor Europees voetbal.