Verbaasde Russen vragen De Zeeuw naar 'dikke' ex-Ajacied: 'Hij was goed hoor'

Verbaasde Russen vragen De Zeeuw naar 'dikke' ex-Ajacied: 'Hij was goed hoor'

12-04-2016 00:00
10

In Rusland heeft men van 2009 tot de zomer van 2012 met verbazing naar Ajax gekeken. De gezette Jeroen Verhoeven verdedigde regelmatig het doel, in één team met Demy de Zeeuw. De middenvelder (32) wordt daar maandag naar gevraagd.

In een groot interview met Championat wordt De Zeeuw gevraagd naar 'de man met overduidelijk overgewicht'. "Ja, Jeroen Verhoeven", begint de oud-Ajacied tegenover het Russische medium. "Dat was een goede keeper hoor. We hadden destijds bij Ajax twee goede keepers (Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer, red.) en hadden behoefte aan een derde."

"Heel veel opties waren er niet, waarna de club uitkwam bij Verhoeven. Hij heeft een goede reactie, maar het was noodzakelijk om hem in vorm te krijgen. Ik herinner me dat Verhoeven in dat kader speciale oefeningen deed. Al snel moest hij echter het doel verdedigen, omdat Stekelenburg en Vermeer geblesseerd raakten."

Verhoeven deed het naar behoren, oordeelt De Zeeuw jaren later. Championat herinnert hem eraan dat de supporters bij elke uittrap van de goalie 'pizza' riepen. "Klopt, dan hoorde je de supporters zich klaarmaken en als hij de bal raakte klonk 'pizza!'. Ik vind dat Verhoeven daar heel goed mee om is gegaan."