'Horrortackle' De Jong: Lijkt alsof we achteraf een rode kaart krijgen

'Horrortackle' De Jong: "Lijkt alsof we achteraf een rode kaart krijgen"

12-04-2016 11:50
9

Nigel de Jong kwam negatief in het nieuws door Darlington Nagbe van de Portland Timbers zwaar te blesseren. De middenvelder van LA Galaxy schopte Nagbe zo hard dat zijn tegenstander afgevoerd werd in een rolstoel.

Caleb Porter, trainer van de Portland Timbers, laat tegenover The Sun weten dat de Nederlander een rode kaart voor de zogeheten horrortackle zou moeten krijgen. "De meeste scheidsrechters geven een rode kaart meteen tijdens de wedstrijd, maar het lijkt er nu op alsof wij achteraf een rode kaart voorgeschoteld krijgen", aldus de teleurgestelde coach.

Ook De Jong zelf heeft gereageerd op alle ophef. De middenvelder heeft zijn excuses inmiddels aangeboden, maar benadrukt dat de toegediende blessure bij Nagbe nooit zijn bedoeling is geweest. "In een wedstrijd als deze is het nooit mijn intentie om iemand te blesseren. In het duel ging ik voor de bal, deze raakte ik ook deels, maar op een ongelukkige manier nam ik ook zijn enkel mee. Ik hoop vooral dat de blessure niet te ernstig is. Maar in een situatie als deze zal ik altijd honderd procent geven", zo besluit De Jong.