Update: NAC-middenvelder is 'mentaal klaar' ondanks bizar schietincident

Update: NAC-middenvelder is 'mentaal klaar' ondanks bizar schietincident

14-04-2016 12:44
16

De 41-jarige man die woensdagavond op een woonwagenkamp in Breda werd neergeschoten, is de vader van NAC-speler Grad Damen. Dat meldt Omroep Brabant

De man, die niet levensbedreigend gewond raakte, werd uiteindelijk gevonden op een grasveldje tussen de woonwagens. De technische recherche stelt een onderzoek in. Het slachtoffer is dus de vader van Grad Damen, maar ook is hij de spelersmakelaar van zijn zoon. Bovendien is het de neef van zanger Grad Damen. De opa van Grad, Gerrie Damen, speelde tussen 1970 en 1981 ook al voor NAC Breda. Hij maakte in 83 duels zes doelpunten voor de Brabanders. 

Damen staat op amateurbasis onder contract bij NAC Breda. Hij kwam in 2006 over van Sint Anna Boys en mocht in de voorbereiding op het seizoen 2015/16 aansluiten bij de hoofdmacht. Op 23 oktober 2015 maakte Damen zijn debuut in het eerste elftal, tijdens het met 4-0 gewonnen duel met Jupiler League-kampioen Sparta Rotterdam. Tijdens NAC Breda - Fortuna Sittard (5-0) maakte Damen vlak voor rust de 3-0. Het betekende zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. 

Update 12.44 uur: Damen heeft volgens BN De Stem aan NAC laten weten dat hij 'mentaal klaar is' om komend weekend op het veld te staan. De vader van de tiener werd woensdag neergeschoten. Na de schietpartij werd hij bovendien gearresteerd. Ondanks alle tumult kan Damen (18) naar eigen zeggen dus aantreden tegen Jong PSV. Dat duel wordt vrijdagavond om 20.00 uur gespeeld.