Utrecht-verdediger zinspeelt op nieuw avontuur: 'Is bijna not done om te zeggen'

Utrecht-verdediger zinspeelt op nieuw avontuur: 'Is bijna not done om te zeggen'

14-04-2016 12:30

Het is nog altijd onduidelijk waar de toekomst van FC Utrecht-captain Mark van der Maarel ligt. Het contract van de verdediger loopt komende zomer af. Naar eigen zeggen heeft Van der Maarel best interesse in een buitenlands avontuur. 

Een langer verblijf in stadion Galgenwaard is óók een optie, al vindt Van der Maarel het jammer dat Utrecht pas onlangs met hem in gesprek ging over een nieuwe verbintenis. "Dat is laat inderdaad. Daar heb ik een stukje waardering gemist. Ik weet dat de financiële situatie lastig is voor de club en dat ze graag met me verder willen. Toch blijf ik het gek vinden. Waardering moet je voelen. Als ik een mooie aanbieding krijg, kan ik zo weg", vertelt de rechtspoot in gesprek met Voetbal International. 

"ik zie een avontuur zeker zitten, ook in het buitenland. Maar ik weet ook wat ik in Utrecht heb. Dat is mijn thuis en daar voel ik me goed. Ik zit nu echter in een fase van mijn leven waarin ik mezelf wil triggeren. Hoe dat op voetbalgebied zal uitpakken, weet ik nog niet", vervolgt hij.

"Het bijna not done om het te zeggen, maar als je je in twee jaar onafhankelijk kunt spelen, ben je gek als je die stap naar een apart land niet overweegt. Ik ga hier niet de moraalridder uithangen", besluit Van der Maarel, die zeven jaar geleden in het profvoetbal debuteerde namens Utrecht.