PSV had 'Russische Agüero' bijna binnen: 'Contracten waren bijna getekend'

PSV had 'Russische Agüero' bijna binnen: 'Contracten waren bijna getekend'

14-04-2016 13:11
7

PSV was in 2012 dicht bij het aantrekken van Serder Serderov. De inmiddels 22-jarige aanvaller besloot op het laatste moment echter af te zien van een transfer naar Eindhoven.

Serderov gold enkele jaren geleden als een groot talent in de jeugdopleiding van CSKA Moskou, maar een doorbraak in het eerste elftal bleef uit. De Rus besloot zijn heil elders te zoeken, maar verkoos Anzhi Makhachkala uiteindelijk boven PSV.

"Net voor de overgang naar Anzhi was het Nederlandse PSV een optie", legt Serderov uit tegenover Izvestia. "De contracten waren bijna getekend. Op het laatste moment besloot ik echter voor Anzhi te kiezen, zodat ik dichter bij mijn thuis kon blijven." Serderov werd in het verleden vaak vergeleken met Manchester City-aanvaller Sergio Agüero en droeg dan ook de bijnaam Kun.

"Ik had bij CSKA een bescheiden salaris. Bij Anzhi ging ik ineens twee keer zoveel verdienen", legt Serderov uit. "De verbintenis bevatte bonussen zoals een wedstrijd- en doelpuntenpremie. Hierdoor ging ik na 3/4 maanden serieus geld verdienen." Overigens kon hij bij Anzhi nooit overtuigen. Hij speelt momenteel voor Slavia Sofia in Bulgarije.