'Ajax zit met internationale topclubs op tribune voor gewilde middenvelder'

'Ajax zit met internationale topclubs op tribune voor gewilde middenvelder'

14-04-2016 23:30
5

Het was donderdagavond druk op de tribune bij Sparta Praag – Villarreal. Het Europa League-duel werd bekeken door onder meer scouts van Ajax, die waren gekomen voor Ladislav Krejci.

Dat meldt iSport. Het Tsjechische medium rept over een recordaantal scouts in Praag, waar de kwartfinale van de Europa League tegen Villarreal werd afgewerkt. Sparta Praag ging er kansloos met 2-4 af, maar Krejci onderscheidde zich in positieve zin met een doelpunt. Dat zal ook genoteerd zijn in het boekje van Ajax.

Wedden

Meer odds

Ook tientallen clubs uit Engeland en Duitsland waren aandachtig toeschouwer. Zo stuurden onder meer Manchester City, West Ham United, Southampton, Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg, Bayer Leverkusen en Schalke 04 een scout. De meeste aandacht zou zijn uitgegaan naar Krejci.

De 23-jarige international speelt al zijn hele leven voor Sparta Praag en komt het best tot zijn recht in een aanvallende rol op het middenveld. Dit seizoen staat de teller op twintig competitiewedstrijden en drie doelpunten. Door het overschot aan middenvelders in Amsterdam lijkt het niet heel waarschijnlijk dat Ajax meteen een bod gaat uitbrengen op Krejci.