Update: 'Ook Lazio en Everton in de markt voor gewilde Eredivisie-dribbelaar'

Update: 'Ook Lazio en Everton in de markt voor gewilde Eredivisie-dribbelaar'

16-04-2016 12:58
2

Milot Rashica valt op bij Vitesse. Hij werd volgens Kosova Press zelfs bekeken door twee grote clubs. De negentienjarige aanvaller maakte dit seizoen als vleugelaanvaller al zeven goals en heeft daarmee de nodige interesse gewekt.

Volgens het medium uit Rashica's geboorteland Kosovo hebben Napoli en Chelsea namelijk een scout gestuurd om de jongeling te bekijken. Chelsea verhuurt doorgaans veel spelers aan Vitesse en haalde eerder Marco van Ginkel op. Rashica is dit seizoen één van de attracties van de Eredivisie en voltooide al veel van zijn ingezette dribbels. Ook die statistieken blijven niet onopgemerkt in de buitenlandse media.

Rashica, geboren in Kosovo, heeft een Albanese nationaliteit en speelt ook zijn interlands voor Albanië. Hij maakte één keer minuten in de hoofdmacht van dat land: dertig in de oefeninterland tegen Luxemburg. Voor Vitesse maakte hij in zijn eerste seizoen al elf competitiewedstrijden helemaal vol. In totaal staat de teller op 27 competitieduels, waarvan 25 als basisspeler.

Update 12.58 uur: Naast Napoli en Chelsea blijken ook SS Lazio en Everton de verrichtingen van Rashica op de voet te volgen. Italiaanse media melden dat zaterdagmiddag. Zowel Napoli als Lazio zou inmiddels al contact hebben gelegd met de zaakwaarnemer van de jonge dribbelaar. Rashica heeft bij Vitesse nog en contract tot medio 2018.