In het kort: De Leeuw twijfelgeval, Chelsea wint Youth League

In het kort: De Leeuw twijfelgeval, Chelsea wint Youth League

18-04-2016 22:39
9

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

De Leeuw twijfelgeval
Michael de Leeuw kan dinsdag mogelijk niet meespelen bij FC Groningen, dat het in eigen huis opneemt tegen Roda JC Kerkrade. De clubtopscorer kampt met een hamstringblessure, opgelopen in de laatste competitiewedstrijd tegen Feyenoord. In dat duel opende De Leeuw overigens nog wel de score.

Chelsea wint Youth League
Voor het tweede jaar op rij heeft Chelsea Onder 19 de Youth League gewonnen. De talenten van de Londense club waren in de finale met 2-1 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Paris Saint-Germain. Vorig seizoen waren The Blues in de eindstrijd nog te sterk voor Shakhtar Donetsk.

Ajax vraagt dispensatie aan voor rentree Riedewald

Jaïro Riedewald komt mogelijk komend weekend alweer in actie in een officieel duel. Ajax heeft bij de KNVB dispensatie aangevraagd in de hoop dat de verdediger vrijdagavond mee mag doen in het duel van Jong Ajax met FC Volendam. Riedewald staat sinds begin februari aan de kant met een enkelblessure, die hij opliep tegen Feyenoord.

Janssen opgenomen in Europees Team van de Week
Vincent Janssen is door Gazzetta dello Sport opgenomen in het Europese elftal van de week. De spits van AZ maakte zaterdag indruk door liefst vier keer te scoren tegen PEC Zwolle (5-1). Dat leverde hem een uitverkiezing op van de Italiaanse sportkrant. Janssen vormt een voorhoede met niemand minder dan Robert Lewandowski en Sergio Agüero.

FA roept Vardy op het matje vanwege gedrag
Jamie Vardy moet zich bij de Engelse voetbalbond FA verantwoorden voor zijn uitlatingen richting scheidsrechter Jonathan Moss, die de Leicester City-spits zondag zijn tweede gele kaart gaf na een schwalbe. Ook de koploper in de Premier League heeft een reprimande gehad vanwege het gedrag van de spelers nadat Moss West Ham United in de 83ste minuut een strafschop gaf. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-2.

Wang zit vergaderingen bij ADO Den Haag voor
ADO Den Haag wacht een belangrijke week. In vergaderingen van zowel de aandeelhouders als raad van commissarissen dinsdag zal de huidige situatie en de koers voor de toekomst worden bepaald, schrijft het Algemeen Dagblad. Grootaandeelhouder Hui Wang, tevens voorzitter van de rvc, zit de vergaderingen voor.

Feyenoord verkoopt veel seizoenkaarten
Al meer dan 25.000 Feyenoord-supporters hebben hun seizoenkaart in De Kuip voor het seizoen 2016/2017 verlengd. Dat meldt Feyenoord op de officiële website. De mijlpaal werd afgelopen weekend bereikt. Alleen maandag (vandaag) heb je nog recht op gegarandeerd plaatsbehoud of voorrang op verplaatsing. Bovendien profiteer je tijdens de voorrangsperiode nog van vroegboekkorting.

Persoonlijke excuses naar Vormer
Ruud Vormer werd vorige week bedreigd door fans van AA Gent. Ivan De Witte, de voorzitter van Gent, heeft de Nederlander via email persoonlijk excuses gemaakt. "Dat gebeurt niet zo heel vaak, maar ik wil dat dit tot de cultuur van onze club gaat behoren. Met name dat de voorzitter zelf moeite doet om een brief te sturen aan een speler met duidelijke verontschuldigingen en de boodschap dat we dit afkeuren", zegt De Witte op de Belgische Radio 1.

Neymar moet straf vrezen
Neymar hangt mogelijk een schorsing boven het hoofd. De Braziliaan zocht na afloop van de pijnlijke 1-2 nederlaag tegen Valencia de confrontatie met Valencia-speler Antonio Barragan. Volgens Marca zei Neymar 'houd je mond, ik verdien tien keer meer dan jij!'. In de spelerstunnel zou hij een fles water naar de Valencia-speler hebben gegooid. De acties worden mogelijk onderzocht door de Spaanse bond.