Finnbogason hervindt voetbalgeluk: Ik wil blijven, de club wil mij behouden

Finnbogason hervindt voetbalgeluk: "Ik wil blijven, de club wil mij behouden"

18-04-2016 18:55

Alfred Finnbogason is de laatste weken uiterst belangrijk voor FC Augsburg, dat tegen degradatie strijdt in de Bundesliga. Na moeizame periodes bij Real Sociedad en Olympiakos Piraeus (huur), heeft de voormalig spits van sc Heerenveen zijn draai gevonden in Duitsland.

Finnbogason hoopt dan ook op een langer verblijf bij de club uit Beieren, die hem momenteel huurt van Real Sociedad. "Ik hoop dat er een oplossing wordt gevonden, zodat ik kan blijven", zegt de IJslander tegen Kicker. "Ik weet zeker dat een overeenkomst mogelijk is. Ik wil blijven, de club wil mij behouden, dat is een goede basis."

De 27-jarige Finnbogason kwam in januari over van de Basken en trof al vijf keer doel in tien duels. Afgelopen weekend was hij nog de matchwinner tegen VfB Stuttgart (1-0). "Ik verlang naar stabiliteit in mijn loopbaan. Hier krijg ik het vertrouwen van de coach en speel ik regelmatig. Daar voel ik mij prettig bij", stelt de aanvaller.

Augsburg heeft evenwel geen koopoptie bedongen bij de tijdelijke overgang van Finnbogason, die uitkijkt naar het EK in Frankrijk. "Het is mijn doel om daar basisspeler te zijn. Als je in de Bundesliga speelt, is die kans groot."