Zelden vertoonde veldslag bij Cambuur in nood: drie wissels in 42 minuten

21-04-2016 19:18
6

Het is een ware veldslag in Leeuwarden bij de degradatiekraker tussen SC Cambuur en Willem II. De nummer laatst Cambuur moest voor rust namelijk al driemaal noodgedwongen wisselen.

Trainer Marcel Keizer zag na acht minuten zijn verdediger Martijn van der Laan uitvallen met een blessure. Hij hinkte de catacomben in en werd vervangen door Calvin Mac-Intosch. De tweede wissel had na 37 minuten plaats, toen Jergé Hoefdraad geblesseerd raakte en Sander van de Streek hem verving.

En nog voordat de rust aanbrak strompelde Kevin van Veen snikkend naar de kant. Hij kon niet verder en zag Xander Houtkoop in de ploeg komen. In de door blessures ontsierde eerste helft werd ook nog gevoetbald. Zowel Cambuur als Willem II kwam tot scoren; de twee clubs houden elkaar in balans.

Jamairo Monteiro zorgde voor de 1-0 van Cambuur én dolle vreugde op de tribunes. Die vreugde was van korte duur, omdat Jordens Peters in de 27e minuut de gelijkmaker aantekende. Het belooft een interessante tweede helft te worden.