Cambuur-aanvaller werpt de handdoek: In principe zijn we al gedegradeerd

Cambuur-aanvaller werpt de handdoek: "In principe zijn we al gedegradeerd"

22-04-2016 07:31
11

Bij SC Cambuur lijkt langzaam het besef door te dringen: de Leeuwarders degraderen uit de Eredivisie. Alleen een wonder kan de ploeg van coach Marcel Keizer nog redden. 

Met wedstrijden tegen PSV en Excelsior nog op het programma en een achterstand van vier punten op De Graafschap, lijkt het doek gevallen voor de hekkensluiter van de Eredivisie. "We hebben een wonder nodig", beseft aanvoerder Erik Bakker in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Er zijn vaker rare dingen gebeurd in het voetbal, maar de opgave is loodzwaar, zo niet onmogelijk."

Wedden

Meer odds

"Maar ik ga niet zeggen dat we gedegradeerd zijn. Er zijn nog altijd twee wedstrijden te spelen en we staan vier punten achter", vervolgt de middenvelder, die donderdag met Cambuur met 1-1 gelijkspeelde tegen Willem II. "Waar de kampioen altijd geluk heeft, werkt het bij ons omgekeerd. Je begint zo goed, maakt een goal en zij weten het echt niet. En dan krijg je weer zo’n goal tegen. Weer een standaardsituatie. Zo zuur, want aan een punt heb je niets."

"In principe zijn we al gedegradeerd", verzuchtte Kevin van Veen. "We zijn nog niet gedegradeerd, maar hebben inderdaad een wonder nodig. Als je een heel jaar op deze positie voetbalt en je moet dan winnen bij PSV, dan is lastig een understatement. Maar we zullen wel moeten. Ook tegen PSV moeten we alles geven", voegt Martijn Barto daar aan toe.