Het is echt een loodzwaar seizoen. We zijn er bijna, dit punt is heel belangrijk

"Het is echt een loodzwaar seizoen. We zijn er bijna, dit punt is heel belangrijk"

22-04-2016 09:33
5

Willem II kwam donderdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij hekkensluiter SC Cambuur, maar het punt had wel grote psychologische waarde. De Tilburgers staan weer op de 'veilige' vijftiende plaats in de Eredivisie.

"Het was verschrikkelijk spannend. Ik ben blij dat we het punt kunnen koesteren, zo staan we wel weer boven Excelsior. Het was een ren-je-rot-wedstrijd", zegt Erik Falkenburg in gesprek met Omroep Brabant. De eindstand was al in de eerste helft bereikt door treffers van Jamiro Monteiro en Jordens Peters. Waar het lot van Cambuur lijkt bezegeld, hoopt Willem II de play-offs te ontlopen.

Meer dan een punt zat er tegen de Leeuwarders echter niet in, geeft Falkenburg toe. "We wilden wel, maar we konden niet. Het was zeker niet oogstrelend, maar het is zo verdomd lastig in deze fase van de competitie. Het is echt een loodzwaar seizoen. We zijn er bijna, dit punt is echt heel belangrijk", laat de 27-jarige aanvallende middenvelder weten.

Ook Jurgen Streppel had even geen boodschap aan het mindere spel. "We hebben veel goede wedstrijden gespeeld waarin we met nul punten achterbleven. Nu hebben we tenminste een punt", redeneert de trainer. "Laten we over twee weken om half vijf ook vijftiende staan. Het zal me een zorg zijn hoe het gebeurt, als we ons maar handhaven."