Mols ziet extra motivatie voor Feyenoorders: 'Zelfs op een maandagochtend'

Mols ziet extra motivatie voor Feyenoorders: 'Zelfs op een maandagochtend'

22-04-2016 10:35

Michael Mols had een groot aandeel in het laatste bekersucces van Feyenoord in 2008. De oud-spits maakte cruciale goals in de kwart- en halve finale en stond in de eindstrijd tegen Roda JC (2-0) verrassend in de basis. De situatie van toen is vergelijkbaar met die van nu.

"De druk voor de finale lag bij ons. De beker was voor ons een manier om het seizoen goed te maken, nadat we in de competitie waren weggezakt", vertelt Mols in het Feyenoord Magazine. "Ik wist al een paar dagen voor de wedstrijd dat ik ging spelen, dat had de trainer al aan mij bekend gemaakt. Ik was daar natuurlijk heel blij mee, want als klein jongetje leek het me al geweldig om een keer een bekerfinale te spelen. Op de dag van de finale heb ik van elke seconde genoten."

Ook nu kan Feyenoord het seizoen redden met de bekerwinst. Volgens Mols is de eventuele huldiging op de Coolsingel een extra motivatie. "Dat is waar je het voor doet als voetballer. Als klein jongetje droomde ik er al van om een keer op het bordes te staan. Als dat dan uiteindelijk lukt, is dat een bijzonder moment, zelfs al was het in ons geval op een maandagochtend."

Mols, zelf tegenwoordig scout bij opponent FC Utrecht, heeft de badjas nog altijd thuis liggen. "Het shirt dat ik droeg tijdens de bekerfinale van 2008 heb ik weggegeven, maar de badjas die we na afloop kregen heb ik bewaard. Af en toe loopt mijn zoon of mijn vrouw erin. Dat is toch leuk, dan denk ik altijd weer even terug aan die finale."