VP's Elftal van de Week: drie keer Ajax, PSV én oostelijke clubs

VP's Elftal van de Week: drie keer Ajax, PSV én oostelijke clubs

22-04-2016 11:45
6

De midweekse speelronde in de Eredivisie leverde een hoop spektakel op, mét een aantal verschuivingen. Ajax en PSV drijven de strijd om de koppositie op het spits, terwijl De Graafschap vrijwel zeker directe degradatie ontliep. De drie clubs, en PEC Zwolle, zijn hofleverancier in VP's Elftal van de Week.

Bram Castro (Heracles Almelo)
Het was lang geleden dat hij voor het laatst een strafschop in de Eredivisie stopte. Op 16 maart 2007 om precies te zijn. Woensdagavond deed Castro het eindelijk weer eens, thuis tegen Feyenoord.

Bram van Polen (PEC Zwolle)
Niet meer weg te denken als rechtsback én aanvoerder van PEC Zwolle, dat in de laatste fase van het seizoen gewoon weer afstevent op de play-offs. Tegen NEC leverde hij bovendien een assist.

Ted van de Pavert (De Graafschap)
Het begint eentonig te worden, maar Van de Pavert staat voor de derde (!) keer in korte tijd in VP's Elftal van de Week. De Superboer heerste tegen FC Utrecht en leverde de assist voor de 0-1.

Tommie Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Bij ADO gaat Beugelsdijk sinds deze week door het leven als de Haagse Messi. In de competitiewedstrijd tegen AZ gooide de scorende verdediger de trukendoos open. Na afloop kon hij er zelf om lachen.

Mitchell Dijks (Ajax)
De stoomtrein aan de linkerkant van Ajax draaide woensdag op volle toeren. Dijks is een succes in zijn debuutseizoen bij Ajax. In Friesland deed hij het voorwerk bij de twee doelpunten van Milik.

Davy Pröpper (PSV)
Bij Vitesse konden ze dinsdagavond weer van dicht bij constateren wat ze sinds dit seizoen missen: een middenvelder met rendement. Pröpper zette PSV op het goede spoor met een heerlijke treffer.

Nemanja Gudelj (Ajax)
Hoe slechter Ajax speelt, hoe beter Gudelj voor de dag komt. De Servische middenvelder was ook tegen Heerenveen de stofzuiger op het middenveld. Buitengewoon zeker, weinig balverlies.

Queensy Menig (PEC Zwolle)
Het is dit seizoen geen onverdeeld succes: Ajax-spelers die worden uitgeleend aan andere Eredivisie-clubs. Menig is echter een uitzondering op de regel. De laatste weken in topvorm.

Zakaria El Azzouzi (FC Twente)
Volgende week maakt hij zijn debuut in de Arena, tégen zijn broodheer Ajax. De generale repetitie van El Azzouzi was in elk geval prima, met zijn derde competitiedoelpunt voor FC Twente.

Arek Milik (Ajax)
Goed voor twaalf doelpunten in zijn laatste negen wedstrijden voor Ajax. Milik is in de beslissende fase van het seizoen in topvorm. Ook tegen Heerenveen veranderde vrijwel alles wat hij aanraakte in goud.

Vincent Vermeij (De Graafschap)
In het gewonnen duel met Utrecht schroefde Vermeij zijn seizoenstotaal op naar negen doelpunten. Uitstekend voor een spits van een degradatiekandidaat. Complimenten voor hem en De Graafschap.