In het kort: misser Huntelaar bij verliezend Schalke, Atlético ontsnapt

In het kort: misser Huntelaar bij verliezend Schalke, Atlético ontsnapt

23-04-2016 20:29

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Huntelaar mist, Schalke verliest
Schalke 04 heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Bayer Leverkusen. De club uit Gelsenkirchen kwam thuis op een comfortabele 2-0 voorsprong door doelpunten van Eric Choupo-Moting en Leroy Sané, maar Julian Brandt, Karim Bellarabi en Javier Hernández kantelden het duel in het voordeel van Leverkusen. Klaas-Jan Huntelaar kreeg na vijf minuten al de mogelijkheid om de score te openen, maar miste een strafschop: zijn zevende misser van elf meter. 

Atlético nipt langs Málaga
Atlético Madrid heeft zich met pijn en moeite ontdaan van Málaga. De hoofdstedelingen hadden na rust voldoende aan een doelpunt van Ángel Correa. Door de zege neemt Atlético de koppositie in Spanje over, al kan FC Barcelona die plaats weer innemen bij een thuiszege op Sporting Gijón. Opvallendste moment tijdens Atlético - Málaga was een bizarre actie van trainer Diego Simeone.

Inter krijgt andere eigenaar
De kans is groot dat Internazionale binnenkort in Chinese handen komt. Erick Thohir, nu nog de grote baas in Milaan, is met een Chinese investeringsmaatschappij in gesprek over een overname. Thohir is sinds oktober 2013 eigenaar van Inter. Nu heeft de steenrijke ondernemer zijn oog naar verluidt laten vallen op een Engelse club. Fulham en Queens Park Rangers worden genoemd.  

Brand in supportersbus Go Ahead
Consternatie vrijdagavond: tijdens de heenreis van Go Ahead Eagles-fans naar het uitduel met Fortuna Sittard brak er brand uit in de bus. Er zijn geen geworden gevallen bij het incident, weet de formatie uit Deventer te melden. Voor de gestrande supporters werd er vervangend vervoer geregeld. Go Ahead won in Sittard met 1-0.