Real Madrid door het oog van de naald tegen stadgenoot: Bale redt Zidane

Real Madrid door het oog van de naald tegen stadgenoot: Bale redt Zidane

23-04-2016 18:01

Real Madrid is zaterdag in de strijd om de landstitel door het oog van de naald gekropen. De Madrilenen wonnen na een 2-0 achterstand met 2-3 van Rayo Vallecano. Gareth Bale was met twee treffers de grote held.

De opdracht was duidelijk voor het team van Zinedine Zidane: winnen van het laaggeklasseerde Rayo Vallecano om concurrenten Atlético Madrid en FC Barcelona in het spoor te blijven. De ploeg van Zizou stond na amper een kwartier echter al met 2-0 achter. Adri Embarba opende na zeven minuten de score en na veertien minuten maakte Miku er 2-0 van.

Een verliespartij zou weleens einde titelstrijd voor Real kunnen betekenen, maar zover kwam het niet. Voor rust deed Bale iets terug en kort na de theepauze trok Lucas de stand gelijk. Met nog tien minuten te gaan rekenden Atlético en Barcelona zich al rijk, maar uiteindelijk was het wederom Bale die een nachtmerrie voor de Madrilenen voorkwam: 2-3.

Door de winstpartij klimt Real naar 81 punten. Atlético en Barcelona spelen later op zaterdag hun wedstrijd. De ploeg van Diego Simeone neemt het in eigen huis op tegen Malága en het elftal van Luis Enrique krijgt in Camp Nou Sporting Gijon op bezoek.