Ik weet dat ik geïmponeerd was bij binnenkomst in de Kuip, er was een gele zee

"Ik weet dat ik geïmponeerd was bij binnenkomst in de Kuip, er was een gele zee"

Gepubliceerd: zaterdag 23 april 2016 om 21:14za 23-04-2016 om 21:14

Erik ten Hag en Willem Janssen, respectievelijk hoofdtrainer en aanvoerder van FC Utrecht, weten hoe het is om een bekerfinale te spelen. Aanstaande zondag nemen de Domstedelingen het in de finale van de KNVB Beker op tegen Feyenoord. 

Ten Hag won in 2001 namens FC Twente van PSV. "We speelden tegen het grote PSV met Kezman, Van Bommel en Van Nistelrooy. Maar we hielden PSV, dat later wel kampioen werd, op 0-0 en wonnen de penaltyreeks." Janssen, in 2008 nog spelend voor Roda JC, nam het op tegen Feyenoord. Zijn directe tegenstander? Giovanni van Bronckhorst. "Ik weet dat ik geïmponeerd was bij binnenkomst in de Kuip", vertelt Janssen aan Trouw. "Er was een gele zee van mensen met 18.000 supporters van Roda. Door de adrenaline liep ik twee keer zo hard als normaal."

Janssen probeerde de afgelopen periode om die ervaring met zijn ploeggenoten te delen. "We hebben een jonge groep. De helft van de basisspelers speelde afgelopen zondag tegen Ajax voor het eerst in de Arena. Het geeft vertrouwen hoe we daarmee om zijn gegaan. We raken niet in de war van een grote naam of een groot stadion." Bij bekerwinst wacht een plek in de groepsfase van de Europa League. Ten Hag: "Dat zou fantastisch zijn voor de club en de stad, zeker als je ziet waar we vandaan komen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws