Arsenal loopt bij Sunderland duur puntenverlies op in strijd om derde plaats

Arsenal loopt bij Sunderland duur puntenverlies op in strijd om derde plaats

24-04-2016 16:59
3

Arsenal heeft op bezoek bij Sunderland averij opgelopen in de strijd om de derde plaats in de Premier League. De equipe van verdediger Patrick van Aanholt wist te voorkomen dat de Londenaren scoorden en pakte een punt: 0-0.

Jack Wilshere zal als één van de weinige Arsenal-spelers met een goed gevoel van het veld zijn gestapt in het Stadium of Light. De Engelsman viel in de 84e minuut in en kwam zo voor het eerst sinds 24 mei vorig jaar in actie in de Premier League. De middenvelder is hersteld van een zware kuitblessure. Zijn rentree was een spaarzaam hoogtepunt bij The Gunners, die het lastig hadden met de degradatiekandidaat.

Van Aanholt was zelfs dicht bij de openingstreffer voor Sunderland, waar Jeremain Lens ontbrak door een schorsing. De Nederlandse linksback krulde de bal uit een vrije trap tegen de kruising. Aan de andere kant was Vito Mannone tegen zijn oude club een sta in de weg. Hij keerde onder meer een vrije trap van Alexis Sanchez en ook Olivier Giroud wist de Italiaanse doelman niet te passeren.

Daardoor moest Arsenal genoegen nemen met een punt. Met nog drie wedstrijden te gaan hebben de Londenaren evenveel punten als nummer drie Manchester City, maar het doelsaldo is in het voordeel van The Citizens. Sunderland passeert Norwich City en staat zeventiende.