Berghuis: 'Ik ben ongelukkig, dan zit ik thuis en ga ik mensen bellen'

Berghuis: 'Ik ben ongelukkig, dan zit ik thuis en ga ik mensen bellen'

24-04-2016 17:12
8

Steven Berghuis kon in de zomer naar Ajax of PSV, maar waagde de sprong het diepe door voor Watford te kiezen. In Engeland is de aanvaller ongelukkig.

Berghuis mocht deze week voor het eerst in zes maanden weer eens meedoen in een Premier League-wedstrijd van Watford (3-1 nederlaag tegen West Ham United). Het is een lastige situatie. "We doen het goed en de club leeft", vertelt Berghuis aan de NOS. "Maar ik maak er geen onderdeel van uit. Dat is frustrerend."

Wedden

Meer odds

"Op voetbalgebied ben ik ongelukkig. Ik ben iemand die daar slecht tegen kan. Dan zit ik thuis en ga ik mensen bellen om mezelf op te vrolijken. Het enige dat ik kan doen, is blijven trainen. Als ik op het veld sta, vergeet ik dat soort dingen. Dan geniet ik ervan, maar het blijft een moeilijke situatie."

Hoe anders was het een jaar geleden. Berghuis (24) maakte veel indruk bij AZ, werkte een stageweek af bij het Nederlands elftal en kon naar Ajax of PSV. "Toen ik de kans kreeg om in de Premier League te spelen, ben ik met de club gaan praten. Zo eigenwijs ben ik wel. Maar volgend seizoen wordt niet nog zo'n seizoen als dit", verzekert Berghuis. "Dat heb ik de club al laten weten. Wellicht is het beter naar een andere optie te kijken. Want dit wil ik niet nog een keer meemaken."