'Barcelona vindt dicht bij huis goedkoper alternatief voor Marquinhos en Laporte'

'Barcelona vindt dicht bij huis goedkoper alternatief voor Marquinhos en Laporte'

26-04-2016 08:31

FC Barcelona heeft in de zoektocht naar defensieve versterking zijn oog laten vallen op Eric Bailly. De 22-jarige Ivoriaan heeft zich dit seizoen in de basis gespeeld bij Villarreal, waarmee hij momenteel op een verdienstelijke vierde plaats staat in de Primera Division.

Barcelona ziet in Bailly een goedkoper alternatief voor Paris Saint-Germain-verdediger Marquinhos en Aymeric Laporte van Athletic Bilbao, meldt althans de Spaanse sportkrant El Mundo Deportivo. De mandekker van Villarreal, die dit seizoen 24 keer in actie kwam, heeft zich echter ook in de kijker gespeeld bij clubs uit de Serie A en de Premier Leauge, waaronder Juventus en Manchester City.

Bailly heeft bij de Submarino amarillo nog een contract tot medio 2020. Naar verluidt moet hij zo'n twintig tot 25 miljoen euro kosten. Als Barcelona toehapt, wordt Bailly waarschijnlijk de tweede speler die Villarreal verruilt voor Camp Nou. De Catalanen lijken deze zomer ook een optie te lichten om aanvallende middenvelder Denis Suarez voor zes miljoen euro terug te halen.