Breaking news

Ajax haalt achttienjarige middenvelder op in Ecuador: huur met optie tot koop

Champions League-held hoort 'nee' van Ajax: Zit in Zwolle en niet in Amsterdam

Champions League-held hoort 'nee' van Ajax: "Zit in Zwolle en niet in Amsterdam"

Gepubliceerd: dinsdag 26 april 2016 om 11:07di 26-04-2016 om 11:07

Finidi George loopt sinds enige tijd trainersstage bij PEC Zwolle. De Nigeriaanse aanvaller klopte ook bij zijn oude club Ajax aan om daar aan te slag te gaan. Hij kreeg echter nul op het rekest. 

"Het feit dat ik daar heb gespeeld was blijkbaar niet voldoende. Ze waren overbooked, zeiden ze", aldus de inmiddels 45-jarige George in gesprek met de VARA Gids. Het feit dat zijn oude teamgenoten Edwin van der Sar en Marc Overmars tegenwoordig de dienst uitmaken in de Arena, maakte dus niet uit. 

"Ik zit in Zwolle en niet in Amsterdam. Er zijn geen bitter feelings, ik ben hier gelukkig", laat hij weten. Enkele jaren geleden zei George - die in 1995 de Champions League won met Ajax - nog stellig dat hij geen trainer wilde worden. Hij is van gedachten veranderd inmiddeld. 

"De eerste jaren na mijn carrière heb ik helemaal niks gedaan. Een beetje rondgereisd, op het strand gelegen, gerelaxed. Gaandeweg drong echter het besef door dat ik meer verstand heb van voetballen dan van huizen en aandelen", vertelt hij. "In het voetbal kan ik vertrouwen op mijn eigen ogen, als real estate-handelaar ben je vaak afhankelijk van adviseurs. Dus wil ik nu kijken hoe ver ik kan reiken als trainer."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws