FC Twente nog steeds in de penarie: twaalf miljoen nodig voor zondag

FC Twente nog steeds in de penarie: twaalf miljoen nodig voor zondag

27-04-2016 07:18
31

FC Twente is ondanks het crediteurenakkoord allerminst uit de problemen. De Enschedese club heeft voor komende zondag twaalf miljoen euro aan garantstellingen van het regionale bedrijfsleven nodig om aan de eisen van de licentiecommissie van de KNVB te kunnen voldoen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Als Twente daar niet in slaagt, dan heeft het dinsdag gesloten akkoord met de crediteuren, een andere cruciale eis, geen enkele waarde. De garantstelling van twaalf miljoen is een harde voorwaarde van de voetbalbond. Twente dreigt zelfs alsnog de licentie kwijt te raken als de getekende contracten zondag niet op de burelen liggen in Zeist.

Desondanks is de kans klein dat Twente de volledige garantstelling aan moet spreken. De Tukkers verwachten komende zomer immers de nodige inkomsten uit transfers. Onder meer Hakim Ziyech verlaat de Grolsch Veste zo goed als zeker. Daar heeft de KNVB evenwel geen boodschap aan. De geëiste garantstelling van de bond komt bovenop de garantstelling van 32 miljoen die de gemeente Enschede wil afgeven.

De vijftien schuldeisers, schelden FC Twente in totaal circa twintig miljoen euro kwijt, weet het AD. De oud-bestuurders Joop Munsterman, Aldo van der Laan, Hein Trebbe en Hennie ten Hag laten samen in totaal rond de twaalf miljoen vallen. Dat is meer dan eerder afgesproken. Maar ze bedongen dat zij in ruil daarvoor niet verder aangesproken kunnen worden door FC Twente.