Breaking news

Ajax haalt achttienjarige middenvelder op in Ecuador: huur met optie tot koop

Update: Van Hintum zet zinnen op avontuur vóór mogelijke komst Ajacied

Update: Van Hintum zet zinnen op avontuur vóór mogelijke komst Ajacied

Gepubliceerd: woensdag 27 april 2016 om 23:09wo 27-04-2016 om 23:09

Bart van Hintum vertrekt na dit seizoen bij PEC Zwolle. De Overijsselse club deed de defensieve steunpilaar twee contractvoorstellen, maar heeft de laatste aanbieding nu ingetrokken. Daarmee lijkt een langer verblijf van Van Hintum definitief van de baan.  

Volgens de Stentor wilde technisch directeur Gerard Nijkamp 'niet langer wachten' op een beslissing van Van Hintum. 'Beide partijen kwamen deze maand voor een tweede gespreksronde aan tafel, nadat Van Hintum in het najaar een eerste aanbod had afgeslagen. Nu is er geen weg meer terug.' Eerder liet Van Hintum, die met PEC de Jupiler League won en de KNVB Beker binnen sleepte, nog weten open te staan voor een langer verblijf.

PEC Zwolle moet met het vertrek van Van Hintum op zoek naar een nieuwe linksback. Nijkamp erkent dat Ajacied Django Warmerdam een goede kandidaat is. De verdediger speelt dit seizoen veelal in Jong Ajax en verlengde onlangs zijn  contract tot de zomer van 2018. PEC zou hem wel willen huren, laat Nijkamp weten. "Maar daarbij zijn we vast niet de enige club", beseft de directeur.

Update 23.09: Bart van Hintum heeft zijn zinnen gezet op een buitenlands avontuur. De 29-jarige linksback vertrekt aan het einde van het seizoen bij PEC Zwolle en staat in de belangstelling van diverse eredivisionisten, maar prefereert een overstap naar het buitenland. Dat meldt FOX Sports. Toch sluit Van Hintum een langer verblijf in de Eredivisie ook niet volledig uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws