In het kort: nieuwe uitdaging Martens, oud-Feyenoorder hoopt op laatste kans

In het kort: nieuwe uitdaging Martens, oud-Feyenoorder hoopt op laatste kans

27-04-2016 23:33
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Swerts gretig
Wie kent Gill Swerts nog? De 33-jarige verdediger zit sinds januari zonder club, maar heeft de hoop nog niet opgegeven. "Ik ben nog gretis", zegt Swerts, wiens contract bij de Engelse vierdeklasser Notts County in januari werd ontbonden, in Het Laatste Nieuws. "Ik voel me fitter dan sommige jongens achterin de twintig. Ik ben ervan overtuigd dat ik bepaalde ploegen nog iets kan bijbrengen en dus hoop ik nog een eerlijke kans te krijgen." De oud-Feyenoorder houdt momenteel zijn conditie op peil bij RKC Waalwijk.

Nieuwe uitdaging Martens
Maarten Martens gaat aan de slag bij Club Brugge. De Belg, die onlangs een punt zette achter zijn loopbaan, wordt trainer in de jeugdopleiding van de Belgische koploper. "Ik moest jammer genoeg iets te vroeg stoppen met professioneel voetbal. Dat was een moeilijke fase. Maar daarna ben ik aan een trainerscursus begonnen en er was snel contact met Club Brugge. Ik kijk uit naar de samenwerking", zegt hij tegen Sporza.

Servië neemt afscheid van bondscoach
Bondscoach Radovan Curcic is per direct vertrokken als bondscoach van Servië. Dat is woensdagmiddag bekend gemaakt. Het vertrek van de oefenmeester opent deuren voor Nemanja Gudelj (Ajax) en Dusan Tadic (Southampton). De twee spelers weigerden nog uit te komen voor hun vaderland zolang Curcic aan het roer stond bij de nationale ploeg. 

Simeone na 'balincident' geschorst
Diego Simeone moet drie duels brommen naar aanleiding van zijn zogenaamde wangedrag in de wedstrijd tegen Malaga. Hij gaf volgens de arbiter een ballenjongen de opdracht om een bal binnen de lijnen te gooien en werd daarvoor weggezonden. De Spaanse bond heeft hem daarvoor nu geschorst.

Manchester City zonder Silva in return
Manchester City moet in de return van de halve finale in de Champions League tegen Real Madrid aantreden zonder David Silva. Trainer Manuel Pellegrini bevestigde dinsdag na afloop van het doelpuntloze gelijkspel in de eerste wedstrijd dat zijn Spaanse middenvelder door een hamstringblessure niet beschikbaar is voor het duel in Madrid. Silva viel al na veertig minuten geblesseerd uit in het Etihad Stadium.

Verhaegh dit seizoen niet meer in actie
Het seizoen van FC Augsburg-aanvoerder Paul Verhaegh is al voorbij. De Nederlander komt niet meer in actie omdat hij een spierscheuring heeft opgelopen in de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg van afgelopen weekend. "Ik kan de laatste drie wedstrijden jammer genoeg niet meer in actie komen'', zegt hij tegen Kicker. De rechtsback maakte tegen Wolfsburg juist zijn rentree nadat hij enkele weken aan de kant had gestaan.

Primeur Alicia Keys bij Champions League-finale
Alicia Keys zal voor de finale van de Champions League op 28 mei in Milaan een liveoptreden verzorgen. Het is de eerste keer dat een artiest die eer te beurt valt. De Amerikaanse zangeres, bekend van hits als Fallin, Superwoman en No One, zal enkele nummers uit haar nieuwe album brengen. "Het is heel erg opwindend dat ik mijn nieuwe muziek kan laten horen tijdens de finale van de Champions League", zegt Keys op haar website.

Blatter getuigt tijdens beroepszaak Platini
Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter zal vrijdag getuigen tijdens de beroepszaak van UEFA-preses Michel Platini bij het internationaal arbitragehof CAS. Dat meldden bronnen aan L'Equipe. Platini is naar het CAS gestapt om zijn schorsing van zes jaar voor alle voetbalgerelateerde activiteiten aan te vechten. Die straf is het gevolg van een bedrag van 1,8 miljoen euro dat de Fransman ontving voor werkzaamheden die hij voor Blatter zou hebben verricht.