Geen koek-en-zopie op 'Kingsday' in Alkmaar: 'Leven gaat gewoon door'

Geen koek-en-zopie op 'Kingsday' in Alkmaar: 'Leven gaat gewoon door'

27-04-2016 14:29
4

Voor de selectie van AZ stond er ook op Koningsdag gewoon een training op het programma. Zondagmiddag ontmoeten de Alkmaarders laagvlieger De Graafschap. "Het leven gaat gewoon door voor ons."

Het elftal van John van den Brom heeft door de bekerwinst van Feyenoord genoeg aan de vierde plaats om een Europees ticket te verwerven, maar heeft slechts drie punten voorsprong op FC Utrecht en Heracles. Het duel met De Graafschap is daardoor zeer belangrijk, beseft ook Van den Brom. "Ze spelen echt om lijfsbehoud. Het elftal staat en die hebben andere dingen om voor te strijden. En dat maakt dit soort wedstrijden interessant", vertelt hij in gesprek met RTV Noord-Holland.

Van den Brom heeft in ieder geval de beschikking over een fitte selectie. Alleen Fernando Lewis moet de wedstrijd tegen De Graafschap aan zich voorbij laten gaan. Hij kampt met een hamstringblessure. Volgens Van den Brom is er geen reden om zijn elftal om te gooien: "Never change a winning team. Die jongens hebben het goed gedaan de laatste wedstrijden, de vastigheid is daar. Ze mogen het weer laten zien."