'Grote schoonmaak bij Hertha BSC: Nederlandse tribuneklant moet wieberen'

'Grote schoonmaak bij Hertha BSC: Nederlandse tribuneklant moet wieberen'

27-04-2016 18:27
1

Roy Beerens is één van de zes spelers die komende zomer weg moeten bij Hertha BSC. Duitse media melden vrijdag dat de nummer vier van de Bundesliga de selectie op de schop wil gooien. 

Volgens BILD heeft sportdirecteur Michael Preetz de taak gekregen om voor Beerens (28) een andere club te zoeken. De vleugelaanvaller, die in Berlijn nog een contract heeft tot medio 2017, kwam deze jaargang pas twee keer in actie namens Hertha. Vorig jaar speelde de dribbelaar nog 27 duels op het hoogste niveau van Duitsland. Beerens speelde eerder voor AZ, sc Heerenveen, NEC en PSV. 

Wedden

Meer odds

Naast de Nederlander moeten er nóg vijf spelers plaats maken bij Hertha. Het zou gaan om spits Ronny, middenvelder Jens Hegeler, buitenspeler Valentin Stocker en doelmannen Sascha Burchert en Rune Jarstein. De traditieclub uit Berlijn is nog altijd in de race om zich dit seizoen te plaatsen voor Champions League-voetbal. De vierde plaats op de ranglijst is goed voor deelname aan de derde kwalificatieronde van het miljoenenbal.