Ook Bayern München bijt zich na wereldgoal stuk op Atlético Madrid

27-04-2016 22:36
19

Ook Bayern München heeft in de eerste halve finale van de Champions League geen antwoord kunnen vinden op het vechtvoetbal van Atlético Madrid. In het Estadio Vicente Calderon werd het 1-0 voor de thuisclub.

Op weg naar de halve finale was Atlético nipt te sterk voor PSV en verrassend te sterk voor FC Barcelona. Die lijn werd vrolijk doorgetrokken tegen Bayern München, dat eerder Juventus en Benfica uitschakelde. Al na elf minuten stond het 1-0 voor Atlético door een schitterend doelpunt van Saúl Niguez. De middenvelder slalomde langs Juan Bernat, Xabi Alonso én Thiago, om vervolgens de bal in de lange hoek te krullen.

Die snelle openingstreffer was koren op de molen voor de Madrilenen, die door de voorsprong hun eigen spel konden spelen. Bayern moest komen, maar straalde aanvallende onmacht uit. Typerend was het feit dat Robert Lewandowski in de eerste helft niet één keer de bal aanraakte in de vijandelijke zestien.

In de tweede helft kregen de bezoekers uit Duitsland wél kansen, maar een afstandschot van David Alaba eindigde op de lat en doelman Jan Oblak keerde een kopbal van Javi Martinez. Gescoord werd er daardoor niet meer, al was Atlético nog een keer zéér dichtbij. Fernando Torres werd echter niet beloond voor een knappe actie; hij raakte de paal (video). De Spaanse vechtmachine van Diego Simeone verdedigt volgende week dinsdag een 1-0 voorsprong in München.