Britse tabloid weet het zeker: Koeman topkandidaat bij Londense grootmacht

Britse tabloid weet het zeker: Koeman topkandidaat bij Londense grootmacht

28-04-2016 07:48
10

De Britse tabloid The Sun denkt dat Ronald Koeman dé topfavoriet is om komende zomer in de voetsporen te treden van Arsenal-manager Arsène Wenger. De Franse coach is mogelijk bezig aan zijn laatste weken in dienst van The Gunners. 

De achterban van Arsenal dringt er bij de clubleiding steeds meer op aan om een vervanger te zoeken voor de 66-jarige Professeur. Arsenal werd in 2004 voor de laatste keer kampioen van Engeland. De laatste jaren slaagt de Londense grootmacht er steeds niet in om een serieuze gooi te doen naar de Premier League-titel. Tijd voor een frisse wind, denken de fans. Wenger - die sinds 1996 (!) al de leiding heeft - ligt nog één jaar vast in het Emirates Stadium. 

Het bestuur van The Gunners heeft Koeman naar verluidt bovenaan het lijstje staan met potentiële vervangers. Ook de namen van Diego Simeone (Atlético Madrid) en Laurent Blanc (PSG) zijn de afgelopen maanden gevallen. Koeman (53) is bezig aan zijn tweede jaar in de Premier League. Vorig jaar eindigde de oud-trainer van Ajax, Feyenoord en PSV op de zevende plaats met Southampton.

Volgens The Sun zal zijn werkgever een flinke afkoopsom vragen voor de Nederlander, die net als Wenger nog een contract heeft voor één seizoen. The Saints zijn al enige tijd in onderhandeling met Koeman over een nieuwe verbintenis.