Breaking news

Ajax haalt achttienjarige middenvelder op in Ecuador: huur met optie tot koop

'Traumatische' titelrace Ajax: Ik dacht: dat wordt wel een nulletje of acht

'Traumatische' titelrace Ajax: "Ik dacht: dat wordt wel een nulletje of acht"

Gepubliceerd: donderdag 28 april 2016 om 08:00do 28-04-2016 om 08:00

Dit jaar wordt de titelstrijd waarschijnlijk beslist op doelsaldo. In het seizoen 2006/07 gebeurde dat ook en Ajax bewaart daar geen goede herinneringen aan. PSV werd dat seizoen namelijk kampioen op de slotdag van de competitie - met één doelpunt verschil. 

Ajax-trainer Frank de Boer is nu zeker niet van plan om vol in te zetten op de aanval. "Henk ten Cate (foto) heeft dat een keer gedaan en dat ging faliekant mis. Ajax kreeg toen meteen twee goals tegen", vertelt de oefenmeester in Metro. De Boer doelt op Ajax - Sparta, waarin de Amsterdammers al snel op 3-0 kwamen. Ten Cate verving vervolgens verdediger George Ogararu voor Kenneth Perez. De Amsterdammers incasseerden vervolgens twee tegendoelpunten. 

Sjaak Polak speelde destijds voor Sparta. "Ten Cate had na afloop ongelooflijk de pest erin. Dat vond ik wel mooi om te zien, haha. Ik vind het een prima vent, maar toen probeerde hij ons te vernederen. Dus daar kwam wel wat leedvermaak bij kijken."

Volgens Polak kostte het duel met Sparta Ajax de titel. "We werden overlopen in het begin. Ik dacht: dat wordt wel een nulletje of acht. Maar die wissel veranderde alles. Het draaide niet meer bij Ajax en wij hadden natuurlijk ook wel door waarom Ten Cate Perez inbracht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ajax zijn resterende duels winnen?

Ja
66%
Nee
34%
(991 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws