Krul licht gewaagde beslissing toe: Dat had niets met geld te maken

Krul licht gewaagde beslissing toe: "Dat had niets met geld te maken"

28-04-2016 08:10
1

Tim Krul, doelman van Newcastle United en Oranje, besloot op zeventienjarige leeftijd de overstap te maken van ADO Den Haag naar Engeland. Van die switch heeft de inmiddels 28-jarige goalie nog geen seconde spijt gehad. 

"Ik ging destijds voor het avontuur. Dat had niets met geld te maken, want jongens van 16, 17 verdienen heus niet meteen een miljoenencontract", vertelt hij donderdag aan het Algemeen Dagblad. 

Wedden

Meer odds

"Ik wist goed wat ik wilde en dat is belangrijk voor jonge spelers, net als het vertrouwen van de club waar je terecht komt ", vervolgt Krul, die bij The Magpies nog wél geruime tijd moest wachten op zijn debuut op het hoogste niveau. "Andere omgevingen inspireren. Je wordt snel zelfstandig. In het buitenland ben je 24/7 met voetbal bezig. En waarom niet investeren in jezelf? Ben je 17 of 18, dan kun je op je twintigste altijd nog naar elders. Ben je 15, dan is de weg nog lang."

"Het ligt er ook aan bij welke club je zit. Bij Chelsea of Manchester City met hun enorme selecties is doorbreken niet zo eenvoudig. Maar Arsène Wenger brengt bij Arsenal wel jong talent", weet de sluitpost. "En dat is ook het voordeel als je in Nederland blijft. Ook al gaat de Eredivisie kwalitatief achteruit, je krijgt wel eerder de kans om op het hoogste niveau uit te komen."