In het kort: meevaller voor Fenerbahçe, 25ste titel voor APOEL

In het kort: meevaller voor Fenerbahçe, 25ste titel voor APOEL

28-04-2016 20:49
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Fenerbahçe krijgt drie punten
Een meevaller voor Fenerbahçe in de Turkse titelstrijd. De ploeg uit Istanbul is als winnaar aangewezen bij het gestaakte duel tegen Trabzonspor van afgelopen zondag. Het duel werd gestaakt omdat een fan van Trabzonspor het veld betrad en vervolgens een assistent-scheidsrechter aanviel. Op dat moment stond het al 0-4 voor Fenerbahçe, dat nu dus drie punten krijgt bijgeschreven.

APOEL weer kampioen
Voor de 25ste keer in de clubhistorie heeft APOEL Nicosia zich gekroond tot kampioen van Cyprus. De ploeg won donderdag met 2-0 van AEK Larnaca, dat de enige overgebleven concurrent was. Met nog twee speelronden te gaan is het onderlinge verschil nu zeven punten, waardoor APOEL al kampioen is.

Alli geschorst
Tottenham Hotspur moet het in de resterende competitieduels stellen zonder Dele Alli. De middenvelder is voor drie duels geschorst naar aanleiding van de klap die hij maandag uitdeelde aan West Bromwich Albion-speler Claudio Yacob. Alli mist daardoor de ontkoping in de titelstrijd met Leicester City. 

Benzema uitgeschakeld
Karim Benzema staat aan de kant met een hamstringblessure. De Fransman viel dinsdag uit tijdens het Champions League-duel van Real Madrid bij Manchester City. Het is nog niet bekend hoe lang de spits aan de kant staat. Voor Real komt het uitvallen van Benzema op een slecht moment, want ook Cristiano Ronaldo is momenteel geblesseerd.

Kaak langer bij De Graafschap

De Graafschap heeft de optie in het contract van Lion Kaak gelicht. De 24-jarige middenvelder ligt daardoor tot medio volgend jaar vast bij de Superboeren. "De club leeft als nooit tevoren en dat zal aankomend seizoen niet anders zijn", reageert hij op de clubsite. Kaak doorliep de jeugdopleiding van De Graafschap en debuteerde in 2011 in de hoofdmacht. Een jaar later verkaste hij naar AGOVV Apeldoorn, waarna ook nog avonturen bij Go Ahead Eagles, het Spaanse Valencial CF Mestalla en Achilles '29 volgden. In januari 2015 keerde hij terug op de Vijverberg.

Kuyt moet training overslaan 
Dirk Kuyt heeft de training van Feyenoord donderdag overgeslagen. De 35-jarige aanvoerder heeft nog te veel last van een kuitblessure, meldt RTV Rijnmond. Feyenoord stond voor het eerst op het trainingsveld na het winnen van de KNVB Beker afgelopen zondag. Kuyt, die al sinds de uitwedstrijd tegen Vitesse half maart last heeft van zijn kuit, viel in dat duel met FC Utrecht (2-1) geblesseerd uit.

Vliegtuig Liverpool-fans omgeleid na handgemeen
Een vliegtuig met Liverpool-fans, dat onderweg was naar Alicante, heeft donderdag een tussenstop moeten maken bij het Franse Limoges. Twee mannen hadden aan boord van het vliegtuig ruzie gekregen, waardoor de politie moest ingrijpen. De twee dronken mannen werden gearresteerd. Liverpool neemt het donderdagavond in de halve finale van de Europa League op tegen Villarreal.

Van Halst maakt overstap
Jan van Halst verkast in de zomer van FOX Sports naar Ziggo Sport. Dat maakt Ziggo donderdag bekend. "Ik heb jarenlang met veel plezier de Nederlandse competitie op de voet gevolgd. Nu is het tijd om de overstap te maken naar het buitenlandse topvoetbal", legt Van Halst uit. "Wekelijks wedstrijden van topclubs als Barcelona, Real Madrid, Manchester United of Arsenal. Als voetballiefhebber kan je je niets beters wensen. Ik heb dan ook ongelooflijk veel zin in komend seizoen." De uitzendrechten van de Premier League zijn per komend seizoen in handen van Ziggo Sport. 

Record voor Lahm
Bayern München-captain Phillip Lahm (32) heeft sinds woensdagavond een record te pakken. Tegen Atlético Madrid (1-0 verlies) speelde de Duitse routinier zijn 104e wedstrijd in de Champions League. Lahm lost daarmee Oliver Kahn af. Het absolute record staat op naam van Iker Casillas. De Spaanse goalie speelde in totaal 156 Champions League-wedstrijden.