LEZERSCOLUMN - Het EK komt eraan…gezellig

LEZERSCOLUMN - Het EK komt eraan…gezellig

26-04-2016 00:00

Door: Danny Tijssen

Afgelopen zondag hoorde ik Harry Vermeegen op de radio. De generatie dertigers en veertigers kent hem vast nog wel van verschillende tv-programma's. Die gingen steevast over voetbal en daarin kwamen onze vaderlandse voetballers als gasten voorbij en werd en gelachen en gedold.

Harry vertelde dat hij een nieuwe single heeft uitgebracht voor het EK, ja, dat EK waar wij niet naartoe gaan als Nederlands elftal. 'Wij zijn ff Bellug…gezellig!' Zijn gedachte is dat we op die manier misschien toch een beetje leuk EK tegemoet kunnen gaan, door de Belgen te steunen. Als we zelf niet gaan, dan maar zo misschien..

Ja, de gedachte dat we er niet bij zijn is vreemd en de Belgen als vervanging..het is even wennen, maar wie weet brengt het wat positiviteit. Als ik eraan denk dat het voetbalseizoen bijna ten einde is, de bekerfinale al gespeeld, dan valt er toch een gat..en dat moeten we zien te vullen. De bekerfinale, die hebben we dus gehad, met Feyenoord als winnaar.

Er stonden maandag duizenden mensen op de Coolsingel te vieren dat Feyenoord de beker had gewonnen, een mooi volksfeest op een hele koude en regenachtige maandag in Rotterdam. Hoewel ik geen Feyenoord-supporter ben was het wel een mooi aanzicht, trouwe aanhang die er staat voor hun club, in kou, wind en regen.

Het idee dat we er straks met zijn allen geen mooi Oranje volksfeest van kunnen maken in de zomer steekt…dus moeten we misschien maar op zoek naar alternatieven. Een EK zonder Oranje, het is misschien niet zo leuk, maar goed, deze zomer zingen we misschien wel mee met Harry en zijn we ff Bellug…gezellig!

Ook een lezerscolumn schrijven? Stuur deze in aan lezerscolumn@voetbalprimeur.nl voor dinsdag 3 mei 10.00 uur!