Update: NOS bevestigt aanstelling van 'topaankoop' Van der Vaart

Update: NOS bevestigt aanstelling van 'topaankoop' Van der Vaart

28-04-2016 15:21
15

Een verrassende carrièremove van Rafael van der Vaart. De 33-jarige voetballer van Real Betis gaat in de zomer aan de slag als EK-analist voor de NOS.

Dat laat Van der Vaart donderdag zelf weten aan het Duitse Bild. Hij wordt de expert in de studio bij een deel van de EK-wedstrijden. "Ik heb er heel veel zin in", verklaart Van der Vaart. "Het wordt een uitdaging en een opgave om wedstrijden eens van een andere kant te bekijken en te becommentariëren."

Wedden

Meer odds

De NOS maakte nog niets bekend over de bezetting tijdens het EK in Frankrijk, waar het Nederlands elftal zoals bekend niet bij is. Van der Vaart heeft  zijn handen vrij in de zomer, ook al maakt hij al geruime tijd geen deel meer uit van de Oranje-selectie van Danny Blind.

De oud-speler van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur heeft 109 interlands op zijn naam staan. In 2010 vierde hij zijn grootste succes met de tweede plaats op het WK in Zuid-Afrika. Het mondiale eindtoernooi in Brazilië (derde plek) mistte Van der Vaart.

Update 15.21: De NOS bevestigt dat Van der Vaart debuteert als EK-analist. De 109-voudig international gaat opereren als sidekick van presentator Henry Schut in het programma NOS Studio France, om en om met Hugo Borst. "Wat het extra leuk maakt, is dat Van der Vaart ook in Duitsland, Spanje en Engeland heeft gespeeld. Hij kent veel EK-gangers ook persoonlijk. Een 'topaankoop' dus voor ons", jubelt Schut op de NOS-website.